keskiviikkona, marraskuuta 15, 2006

Kettuja riittää!


Lueskelin viikonloppuna Lapin Kansasta myyräkannan olevan vahva Perä-Pohjolan alueella, siitä osoituksena on etenkin kasvaneet myyräkuume tartunnat ihmisillä. Maalintukanta kehittyi viime kesänä myös hyväksi tai ainakin se oli parempi kuin pitkiin aikoihin. Näinpä nämä kaksi seikkaa ovat johtaneet siihen, että kettukanta on kasvanut liian suureksi. Penämönjärven, Impiönjärven ja Simojärven välisellä maa-alueella tekemäni kävelykierrokset osoittivat sen että alueella majailee useita kettuja tai ainakin jälkiä oli paljon - satuimpa muutaman yksilön näkemäänkin. Perjantaina löysin myös ketun jäljiltä koppelonsulkia, eipä ollut jäänyt emolinnusta paljoa jäljelle.
Viikonloppuna tulikin sitten viriteltyä norjalaismallinen kettuloukku pyyntiin, mutta kyllähän se niin on että tähän vuodenaikaan ketun loukkuun saaminen on vaikeata. Toivotaan kuitenkin että talon ja Penämön välillä kulkeva yksilö on nuori ja ei vielä osaa varoa niin paljoa ihmisentekeleitä.
Minkinjälkiä ei sen sijaan löytynyt niin paljoa. Yhdet kuitenkin oli Simojärvenrannassa kalojen perkkuupaikalla, sinnekkin on tarkoitus laittaa raudat pyytämään.

1 kommentti:

saku kirjoitti...

vai on sulla ketun häntä kainalossa, kun ketunpyynnin aloitat
Terveiset kesäisestä Ylöjärveltä. Läämintä +7 ja kello on 21 ! lunta ei juurikaan ole. viikko sitten oli vielä rapiat 20 senttiä