torstaina, huhtikuuta 04, 2013

Palautin ensimmäisen käsittelyluvun. Opponointi ensiviikon tiistaina

Sain tälle aamua valmiiksi gradun ensimmäisen käsittelyluvun. Eipä siihen tullu tietenkään kaikki tarvittava mukaan. Puuttumaan jäivät mm. alaviitteet kustakin käsitellystä metsänhoitajasta, metsänhaaskaustaulukot ja hoitoalueen kartat. Täytyy niitä alkaa tässä tekemään piakkoin.
Muuten teksti oli tietysti erittäin mielenkiintoista ja koukuttavaa ja saa kaipaamaan loppuratkaisua.... :D
Mutta tosissaan otettuna, ensimmäiset luvut vähän hakevat muotoaan, mutta kyllä yli puolet oli sitten mainiota historiaa. Viimeiseen lukuun tuli vähän hakemalla haettua tavaraa. Ei siihen oikein pystynyt vastaamaan kunnolla läpikäydyn lähdemateriaalin perusteella, joten sitä tulee vielä parannella. Samaten muutoksia kaipaa ranualaisten metsänhaaskauksesta kertova alaluku. Metsähallituksen toimet haaskauksen estämiseksi sen sijaa oli hyvä pätkä.
Saahan sitä tietenkin ite näin arvioida omaa tekstiään. Pää tippuu sitten seminaarissa, jos tippuu. Loppuviikko taitaa mennä kahden muun käsittelyluvun suunnittelussa. Maanantaina taidan mennä arkistoon katselemaan mitä sitä taas löytyisi. Käyn alkuun loput kirjeet läpi ja alan rakentelemaan kuvaa Metsähallituksen hankintahakkuista ja niiden työllistämisvaikutuksista.

Ainiin, tulihan tuota käytyä pääsiäisen tienoilla Simojärvellä pilikilläkin. Lauantaina saatiin parikymmentä pienempää ahventa. Sunnuntaina ollut kova tuuli vei vähän tunnelmaa, mutta siika nostatti hymyn huulille. Juomusniemi ei petä. Sehän on se vanha viidakon sananlasku....


Ei kommentteja: